OppigårdsSMADöl

Välkommen till The Single Malt Academy of Dalecarlia

 

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2018

 

NYHETER

 

Inbjudan till provning 197:SMWS med Patrik Bruckner

Nu är inbjudan ute! Läs mer här!

ANMÄLNINGSLÄGET

 

Clydesdale

med Thomas Sundblom

 

Anmälan kommer ut under senare delen av december

FLASKUTLÄMNING

 

Följande finns att hämta ut

 

  • Glengoyne
  • Box SMAD-buteljering
  • Loch Lomond

 

Inga tider är planerade

 

För kontakt: buteljeringar@smad.se

Ny utgåva av Jubileumsöl SMAD 20 år

 

I november 2017 kunde vi köpa Jubileumsöl SMAD 20 år som hade tillverkats av Oppigårds. Av det som bryggdes buteljerades inte allt utan en mindre mängd fylldes på ex.bourbonfat. Nu är även detta öl klart för buteljering och SMAD har fått erbjudande att köpa även av detta öl enligt samma rutiner som 2017. Baserat på diskussion med närvarande medlemmar vid provningen 17 februari 2018, så har vi beställt 3000 flaskor med specialdesignad etikett för SMAD.

 

Ölet beskrivs på följande sätt. "Ölet har rundats av betydligt och har tydliga bourbontoner av vanilj och päron. Mycket god lagringspotential och kommer bara att bli bättre de närmsta åren." Ölet har en alkoholhalt som är högre än första buteljeringen, vilket betyder att den är över 10 %.

 

Etikett kommer att bli densamma som 2017 men med komplettering att ölet är bourbonfatslagrat och den högre alkoholhalten. Kostnaden kommer att bli ca 50 kr/33 cl flaska.

 

Beställningsrutinen blir densamma som 2017. Ett hemligt artikelnummer som meddelas endast till medlemmar i SMAD. Vi vet ännu ingen exakt tid för detta utan återkommer med den informationen längre fram.

 

Styrelsen SMAD