Provning 203 Paul John

Välkommen till Single Malt Academy of Dalecarlia

ANMÄLNINGSLÄGET


2019-09-16

Provning 205

89 anmälda till provningen

30 anmälda till middag


2019-09-12

Provning 205

Nu är inbjudan ut för provning 205: Kilchoman med James Wills

Köp biljett här



2019-08-30

Provning 204

85 anmälda till provningen

45 anmälda till middag


2019-05-10

Superspecial 2019

55 anmälda på 46 platser

NYHETER


2019-08-15

Nu kan du anmäla dig till höstens andra provning!
Svenska Eldvatten med Tommy och Peter

Läs mer här


2019-07-17

Nu kan du anmäla dig till höstens första provning!
Paul John med Shilton Almeida

Läs mer här


2019-05-09

Nu kan du amäla ditt intresse till 2019 års Superspecial!

Gör det här


2019-04-05

Nu är inbjudan till provning 202 ute! Läs den här


2019-03-26

62 st anmälda till Provning 201.Det betyder att det finns gott om platser kvar! Anmäl dig idag


2019-03-13

Provning 201: Mario Groteklaes

Nu är inbjudan ute för provning 201!

Läs den här


2019-02-19

Årsmöte & provning 200:

Nu är inbjudan ute för provning 200 och årsmöte 2019!

Läs den här


Årsavgift 2019

Faktura är utskickad till medlemmarna via email till den emailadress medlemmen uppgav vid tecknande av medlemskap, alltså det kan vara en annan emailadress vi använder för er som medlem än den vi skickar ut inbjudningar till provningar & buteljeringar.


Har du inte mottagit faktura så titta i din "skräpmail".

FLASKUTLÄMNING


Nästa utlämnnigstillfälle:

Lördag 6 Juli 10.00 - 14.00

Söndag 7 Juli. 10.00 - 14.00 


För kontakt: buteljeringar@smad.se

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2019

Provning 203: Paul John med Shilton Almeida, 2019-08-17

PJ3
PJ1
PJ2
PJ4

Paul John Single Malt Whisky premiärlanserades i oktober 2012 på Capital Hotel i London och därefter på The Whisky Exchange´s The Whisky Show, där experter och konnässörer från whiskyindustrins innersta kretsar häpnade. Whiskyn har hyllats enormt sedan lanseringen och har förärats åtskilliga utmärkelser och guldmedaljer i internationella whiskytävlingar.

 

Tack vare den tropiska lagringen är den för sin unga ålder, oftast inte ens fem år, sensationellt fruktig och mogen. Husstilen är insmickrande med en ton av nougat som är genomgående i både de rökiga och orökiga recepten.

 

Shilton Almeida, Regional Manager på Paul John Whisky där han har arbetat sedan 2015, var provningsledare under kvällen och ryktet som sa att hans provningar var engagerade och intressanta med många roliga anekdoter visade sig verkligen stämma. Han har en mycket bra förmåga att blanda fakta om destilleriets historia och whisky samtidigt som han bjuder på sig själv och skapade en mycket trevlig stämning under kvällen.

 

Vi har provat indisk whisky förut i SMAD men det var premiär för Paul John och John Distilleries i Goa. Det är ett väldigt ungt destilleri som grundades 1992 men ägaren, Paul P John, föddes in i dryckesbranschen eftersom fadern ägde öl, vin och whiskybutiker i södra Indien. Det nya destilleriet stod färdigt i Goa 2007 och redan 2016 bestämde de sig för att bygga ut och detta gjordes under 2017.

 

Efter provningen serverades en fantastisk trerätters middag på Domnarvsgården med nedanstående meny:

 

Förrätt: Svamptoast

Varmrätt: Oxfilé med bön-och lökcanneloni samt chilisås.

Dessert: Kaffe och äppelkaka med vaniljsås.

De whisky som provades:

Glas 1

Bold, 46%

25

poäng

Glas 2

Brilliance, 46% 

10

poäng

Glas 3

Edited, 46%

11

poäng

Glas 4

Kanya, 50%

116

poäng

Glas 5

Classic Selected Cask, 55,2%

95

poäng

Glas 6

Peated Selected Cask, 55,5%

83

poäng