Provning 203 Paul John

Välkommen till Single Malt Academy of Dalecarlia

ANMÄLNINGSLÄGET


2019-11-04

Provning 207

Superspecial 2019 - Slutsåld sedan länge!

NYHETER


2019-10-10

Provning 206

Nu är inbjudan ut för provning 206: Michters Bourbon & Rye + Cocktalis

Köp biljett här


2019-09-12

Provning 205

Nu är inbjudan ut för provning 205: Kilchoman med James Wills

Köp biljett här


2019-08-15

Nu kan du anmäla dig till höstens andra provning!
Svenska Eldvatten med Tommy och Peter

Läs mer här



© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2019

Provning 203: Paul John med Shilton Almeida, 2019-08-17

PJ3
PJ1
PJ2
PJ4

Paul John Single Malt Whisky premiärlanserades i oktober 2012 på Capital Hotel i London och därefter på The Whisky Exchange´s The Whisky Show, där experter och konnässörer från whiskyindustrins innersta kretsar häpnade. Whiskyn har hyllats enormt sedan lanseringen och har förärats åtskilliga utmärkelser och guldmedaljer i internationella whiskytävlingar.

 

Tack vare den tropiska lagringen är den för sin unga ålder, oftast inte ens fem år, sensationellt fruktig och mogen. Husstilen är insmickrande med en ton av nougat som är genomgående i både de rökiga och orökiga recepten.

 

Shilton Almeida, Regional Manager på Paul John Whisky där han har arbetat sedan 2015, var provningsledare under kvällen och ryktet som sa att hans provningar var engagerade och intressanta med många roliga anekdoter visade sig verkligen stämma. Han har en mycket bra förmåga att blanda fakta om destilleriets historia och whisky samtidigt som han bjuder på sig själv och skapade en mycket trevlig stämning under kvällen.

 

Vi har provat indisk whisky förut i SMAD men det var premiär för Paul John och John Distilleries i Goa. Det är ett väldigt ungt destilleri som grundades 1992 men ägaren, Paul P John, föddes in i dryckesbranschen eftersom fadern ägde öl, vin och whiskybutiker i södra Indien. Det nya destilleriet stod färdigt i Goa 2007 och redan 2016 bestämde de sig för att bygga ut och detta gjordes under 2017.

 

Efter provningen serverades en fantastisk trerätters middag på Domnarvsgården med nedanstående meny:

 

Förrätt: Svamptoast

Varmrätt: Oxfilé med bön-och lökcanneloni samt chilisås.

Dessert: Kaffe och äppelkaka med vaniljsås.

De whisky som provades:

Glas 1

Bold, 46%

25

poäng

Glas 2

Brilliance, 46% 

10

poäng

Glas 3

Edited, 46%

11

poäng

Glas 4

Kanya, 50%

116

poäng

Glas 5

Classic Selected Cask, 55,2%

95

poäng

Glas 6

Peated Selected Cask, 55,5%

83

poäng