Den oberoende buteljeringsfirman Adelphi Distillery Ltd,
vars anor sträcker sig ända tillbaka till år 1826, kanske inte är den mest
omtalade av skotska oberoende buteljerings firmor. Men
eftersom Adelphi har satt kvalitén i
första ledet så är dom en av
de ledande oberoende buteljerarna. Av alla fat man provar igenom så är
det bara 1 av 25 som klarar sig vidare till
buteljering. Adelphi´s policy är endast single malt
whisky från single cask, (ex-Bourbon och
ex-sherryfat) buteljerat vid fatstyrka utan kylfiltrering. Detta ger små serier
på cirka 100-700 unika flaskor från varje fat och till sin hjälp att välja ut
dessa, har man sedan många år anlitat den kände författaren och journalisten
Charles MacLean. Vi har plockat ut ett antal godingar ur Adelphis
sortiment som vi tror kommer att smaka alldeles förträffligt. Så missa inte
detta tillfälle till en mycket intressant provning, anmäl er nu!
Medlemmar anmäler sig genom inbetalning enligt nedan. Gäst anmäls till
Per §Eriksson, per@smad.se Betalning för gäst skall ske snarast efter meddelande om plats.
Provande som uteblir och inte
avbokar får inte tillbaka avgiften.
Provningen begränsas till 70st deltagare. Registrerad betalningsdag hos
plusgirot räknas som anmälningsdag.
Provningen leds av Alex Bruce från Adelphi
Whisky vi ska prova är: |
|
|
Glas |
Egen rank |
Provn.
rank |
Blair Athol |
1986 25yo |
52,9 % |
|
|
|
Bunnahabhain (Peated) |
1997 13yo Sherry Cask |
57,2 % |
|
|
|
Bunnahabhain |
1979 31yo Sherry Cask |
46,5 % |
|
|
|
Dailuaine |
1983 27yo |
58,1 % |
|
|
|
Longmorn |
1990 21yo |
53,3 % |
|
|
|
Tamdhu |
1984 26yo |
48,8 % |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tid & plats: Torsdagen den 17/11 kl. 19.00 Domnarvsgården.
Före provningen Kl 18.00 serveras: Pyttipanna med ägg
och rödbetor, smör och bröd.
Pris medlem: |
Provning 200:- |
provning & mat 325:- (exkl.dryck till maten) |
Pris icke medlem: |
Provning 300:- |
provning & mat 425:- (exkl.dryck till maten) |
: |
|
|
Välkomna
önskar styrelsen.
11-11-25
Laphroaig med Vicky Stevens