Nu är det dags för en vertikalprovning av Dalmore! Vi har tidigare
provat en del buteljer från detta Highland destilleri men nu är det hög tid att
prova ett gränssnitt av deras utbud.
Klanen Mackenzie grundade destilleriet 1839 och drev det i mer än hundra
år, men nu är det i Whyte & Mackay´s ägor. Den kanske största personligheten i
whiskybranschen, och tidigare provningsledare hos SMAD, Richard Paterson är näsan bakom samtliga av kvällens whisky då han
är Master Blender hos just Whyte & Mackay. Det som Dalmore är kända för är
sin blandning av Bourbonfat från Heaven Hill och Matusalem sherryfat från Gonzalez Byass.
Dom arbetar med en strikt Wood-policy, vilket betyder att endast de bästa faten
får användas för att lagra Dalmore.
Vi kommer att prova både standardsortimentet, men också några av de
riktiga klenoderna, såsom Dalmore 1978.
Vi får även möjlighet att prova den reviderade versionen av Dalmore Cigar Malt. Detta var en älskad utgåva som blev lagd i
graven 2007, men har nu återuppstått som Cigar Malt
Reserve p.g.a. stor allmän efterfrågan.
Kvällens provningsledare, Mikael
Lundén, är både Brand Ambassador och Key Account
Manager hos Interbrands. Han har jobbat i mer än 20 år med att bygga
varumärken. Några som vi kanske känner till är Highland Park, The Macallan och
The Famous Grouse.
Medlemmar anmäler sig genom inbetalning enligt nedan.
Gäst anmäls till Per Eriksson, per@smad.se Betalning för gäst skall ske
snarast efter meddelande om plats.
Provande som
uteblir och inte avbokar får inte tillbaka avgiften. Provningen begränsas till 105st deltagare. Registrerad
betalningsdag hos plusgirot räknas som anmälningsdag.
Provningen
leds av: Mikael Lundén
Whisky vi ska prova är: |
|
|
Glas
|
Egen rank |
Provn. rank |
The Dalmore 12 |
12yo |
40,0 % |
|
|
|
The Dalmore 15 |
15yo |
40,0 % |
|
|
|
The Dalmore 18 |
18yo |
43,0 % |
|
|
|
The Dalmore
Castle Leod |
|
46,0 % |
|
|
|
The Dalmore Cromartie |
|
45,0 % |
|
|
|
The Dalmore Cigar
Malt Reserve The Dalmore 1978 |
|
44,0 % 46,0% |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tid & plats: Lördag den
10/11 kl.16.00 Scandic Hotell Borlänge
Efter provningen serveras: Provencalekryddad helstekt oxfilé med primörer serveras med rödvinsås och potatisgratäng
samt grön sparris inkl kaffe och chokladbit
Pris medlem: |
Provning 325:- |
Provning och mat 555:- (exkl dryck till maten) |
Pris icke medlem: |
Provning 400:- |
Provning och mat 630:- (exkl dryck till maten) |
Pris matgäst: |
230:- |
|
Höstens återstående program, boka in dessa
12-11-30
Morrison Bowmore med Iain McCallum
12-12-15 Cadenhead
Välkomna
önskar styrelsen.