Den 25 augusti 2013 samlades 16st förväntansfulla SMAD:are på Arlanda
för avfärd mot Skottland. Några hade varit i Skottland flera gånger tidigare,
för andra var det första gången. 2011 arrangerades SMAD:s första resa, då till
Islay. Denna gång var det Speyside som skulle upplevas!
Det finns cirka 50st aktiva destillerier i Speyside, så när man
planerar en resa kan man verkligen välja och vraka. Men tanken med vår resa var
att resenärerna skulle få uppleva både de
stora drakarna men också de mindre destillerierna,
där hantverket fortfarande finns kvar. Under vår vecka så besökte vi Aberlour, Balvenie, BenRiach, Benromach, Glenfarclas, Glenfiddich,
Macallan samt Knockdhu. Vi fick även möjlighet att besöka Glen Moray efter att destilleriet
egentligen hade stängt för dagen! Utöver våra destilleribesök så hade vi några
riktigt trevliga provningar, lagerhusbesök, goda middagar, mycket skratt och en
massa fantastisk whisky!
Under denna kväll så kommer ni få höra bl.a om en otroligt uppretad skotsk skattmas, om spöken på vårt Bed and Breakfest och hur en resenär faktiskt adopterade bort sig själv!
Medlemmar
anmäler sig genom inbetalning enligt nedan. Gäst anmäls till Per Eriksson,
per@smad.se Om gästen får plats till provningen, meddelas detta
av Per via mail. Betalning för gäst skall därefter ske snarast. Provande som uteblir och inte avbokar får
inte tillbaka avgiften samt att whiskyn
anses vara förbrukad. Provningen begränsas till 140 deltagare.
Registrerad betalningsdag hos plusgirot räknas som anmälningsdag.
Provningen leds av: Resedeltagare
Whisky vi ska prova är: |
|
|
Glas |
Egen rank |
Provn. rank |
anCnoc |
22yo |
46,0% |
|
|
|
Benromach Cask
Strength |
NAS |
59,4% |
|
|
|
BenRiach Peated |
17yo |
46,0% |
|
|
|
Glenfarclas |
21yo |
43,0% |
|
|
|
Aberlour a'bunadh |
NAS |
59,7% |
|
|
|
Balvenie Port Wood |
21yo |
40,0% |
|
|
|
Glenfiddich Rich
Oak |
14yo |
40,0% |
|
|
|
Macallan Fine Oak |
21yo |
40,0% |
|
|
|
Tid & plats: Lördag den 8/2 kl 16.00 Scandic,
Borlänge
Efter provningen serveras: Biff
Café de Paris med haricots verts och örtrostad potatis. Inkl smör, bröd och
sallad samt kaffe och kaka.
Pris medlem: |
Provning 250:- |
Provning och mat 475:- (exkl dryck till maten) |
Pris icke medlem: |
Provning 325:- |
Provning och mat 550:- (exkl dryck till maten) |
Pris enbart matgäst: |
225:- |
|
Vårens program
2014-03-01 Årsmöte och provning
2014-03-15 Berry Bros & Rudd med Doug McIvor
2014-04-12 Springbank med Frank McHardy
2014-05-10 Diageo Annual Releases
Välkomna önskar
styrelsen!