Då är det åter dags för Årsmöte! Motioner från medlemmar till årsmötet
välkomnas och skall vara styrelsen tillhanda senast 2014-02-18. Skickas till
ordförande Anders Norström, anders@smad.se Du som har synpunkter på föreningens
verksamhet, tag chansen, för fram din åsikt och bidra till föreningens
fortsatta utveckling. Mötet är öppet för alla medlemmar och för den som önskar
så går det givetvis att endast delta på årsmötet kostnadsfritt.
Då har ett helt whisky år redan passerat och det är åter dags att prova vad som
har blivit buteljerat av SMAD och SWF! SMAD lyckades att buteljera två systerfat från Springbank, näst
intill omöjligt att göra igen då
Springbank har stängt möjligheten för utomstående att köpa fat. Vi buteljerade
även, äntligen, vårt Bruichladdich fat
under året. Visst, det var en lång vänta, men den var värd väntan. Det blev en makalös whisky med mycket tyngd!
SWF samarbetade med Benomach och gjorde en buteljering av ett antal fat som blev en 10 åring med lite extra sting än den ordinarie 10 åringen! SWF lyckades även med konststycket att få Springbank att buteljera en 13 årig whisky som har varit lagrad i en fresh port pipe. En väldigt intressant och god whisky!
Dalabuteljeringen är ett samarbete mellan whiskyklubbarna i Dalarna. Den första utgåvan som släpptes var en sherrystinn Bunnahabhain med ett rejält bett! Om du inte provat den så passa på nu, det är en fantastisk whisky!
Under året så har vårt eget SMAD-fat åldrats till whiskyålder, dvs 3 år! Det är nu en Blended Malt Whisky med grundstenar från allt mellan rökig Ardbeg till söt BenRiach. Missa inte chansen att prova en riktigt unik whisky!
Medlemmar
anmäler sig genom inbetalning enligt nedan. Gäst anmäls till Per Eriksson,
per@smad.se Om gästen får plats till provningen, meddelas detta
av Per via mail. Betalning för gäst skall därefter ske snarast. Provande som uteblir och inte avbokar får
inte tillbaka avgiften samt att whiskyn
anses vara förbrukad. Provningen begränsas till 105 deltagare.
Registrerad betalningsdag hos plusgirot räknas som anmälningsdag.
Provningen leds av: Magnus
Johansson
Whisky
vi ska prova är: |
|
|
Glas |
Egen rank |
Provn. rank |
SMAD Bruichladdich 1992/2012 |
20yo |
50,0% |
|
|
|
SMAD Springbank fat 499 1996/2012 |
15yo |
55,5% |
|
|
|
SMAD Springbank fat 500 1996/2012 |
15yo |
54,6% |
|
|
|
SWF Benromach 2003/2013 |
10yo |
46,0% |
|
|
|
SWF Springbank Fresh Port Pipe 2000/2013 |
13yo |
48,7% |
|
|
|
Fatprov SMAD´s egna fat |
3yo |
60,0%+ |
|
|
|
Dalabuteljering No 1: Bunnahabhain
1990/2013 |
22yo |
53,0% |
|
|
|
Highland Park 18 (Referens whisky) |
18yo |
46,0% |
|
|
|
Tid & plats: Lördag den 1/3 kl.16.00 Scandic, Borlänge
Efter provningen serveras: Västerbottengratinerad
röding med vitvinssås och lökgratinerat mos. Inkl smör, bröd och sallad samt
kaffe och kaka.
Pris medlem: |
Provning 180:- |
Provning och mat 320:- (exkl dryck till maten) |
Pris icke medlem: |
Provning 255:- |
Provning och mat 420:- (exkl dryck till maten) |
Pris enbart matgäst: |
225:- |
|
Vårens program
2014-03-15 Berry Bros & Rudd med Doug McIvor
2014-04-12 Springbank med Frank McHardy
2014-05-10 Diageo
Annual Releases
Välkomna önskar
styrelsen!