2009

Välkommen till The Single Malt Academy of Dalecarlia

26/11 09:30 - 10:30

26/11 18:30 - 19:30

28/11 18:30 - 19:30

29/11 07:00 - 07:30

1/12 18:30 - 19:30

 

Följande finns att hämta ut:

  • SWF buteljer t.o.m. Kilchoman
  • SMAD buteljer t.o.m. Linkwood
  • Provning t.o.m. #185 Amrut

 

FLASKUTLÄMNING

 

NYHETER

 

Inbjudan till Euan Mitchell och Arran

31/10 2017

Nu är inbjudan ute till Arranprovningen! Läs den här!

 

Inbjudan till Ashok Chokalingam med Amrut

20/10 2017

Nu är inbjudan ute till Amrutprovningen! Läs den här

 

ISLAY Tur/Retur

17/10 2017

Nu är resan fulltecknad! Men du kan fortfarande anmäla ditt intresse, du hamnar då på reservlistan. Du anmäler dig på denna länk.

 

NYTT MAILSYSTEM

16/10 2017

Vi ska byta till ett nytt mailsystem. Anmäl dig på denna länk

 

ISLAY Tur/Retur

13/10 2017

Intresseanmälan för Islayresan 2018 har nu gått ut!

Läs mer och anmäl dig här

 

Oppigårds har bryggt

Jubileumsölet!

13/10 2017

Nu har mer information kommit ang SMAD's Jubileumsöl!

Läs mer här

 

 

 

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2017

 

Årets malt 2009

 

Totalt har under året 68 olika whisky provats, 62 single malt, 3 blended, 2 blended malt och 1 single grain vid sammanlagt 9 whisky provningar. Lite färre således jämfört med rekordet 83 whisky under 2008. Från varje provning har de 2 whisky som fått flest röster gått vidare till omröstningen om Årets Malt. För 2009 var det mycket jämnare i täten än de två tidigare åren då segraren har haft en klar marginal till tvåan.

 

Vinnare blev vår egen buteljering Port Ellen 27YO/1978 från Douglas Laing. Första gången som whisky från en oberoende buteljerare avgått med segern. De whisky som i första hand utmanade Port Ellen var Springbank Local Barley 1966/9998, Glenfarclas 1963 Family Casks och Bruichladdich 1992 PX. Således inga dåliga skalper!

 

Segrardiplomet överlämnades till Stewart Laing i samband med whiskymässan på Viking Lines Cinderella 16 januari. Stewart är en av de två bröder som äger Douglas Laing. Han var mycket nöjd över utmärkelsen och har skickat följande tack. I was very pleased and indeed surprised to receive the presentation from Per on the Saturday evening and the certificate will have pride of place in our tasting room.

 

2010-02-01

Bernt Sjödin