2009

Välkommen till The Single Malt Academy of Dalecarlia

NYHETER

 

Info om Oppigårdsölen!

Uppdaterat 13/6 2018

Det är nu möjligt att beställa ölen!

 

Inbjudan till provning 192:

Nya Styrelsens Favoriter

Nu är inbjudan ute för provning 192.

Läs inbjudan här

 

Inbjudan till 2018 års Exklusivprovning är ute nu!

Läs mer och anmäl dig här

 

Inbjudan till provning 191:

Plantation Rum med Alexandre Gabriel

Nu är inbjudan ute till provning 191! Läs mer här

 

The Whisky Show 2018

Sugen att åka till London och The Whisky Show? Nu finns det ett erbjudande ute att åka med SMAD. Läs mer här!

 

ANMÄLNINGSLÄGET

 

Diageo Special Releases

Provningen är fulltecknad!

Kölista finns.

Anmälan stänger 1/5

 

2018-04-12

 

 

FLASKUTLÄMNING

 

Följande finns att hämta ut

 

Måndag 18//6

18.00-19:00

 

Tisdag 19/6

18:00-19:00

 

För kontakt: buteljeringar@smad.se

 

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2018

 

Årets malt 2009

 

Totalt har under året 68 olika whisky provats, 62 single malt, 3 blended, 2 blended malt och 1 single grain vid sammanlagt 9 whisky provningar. Lite färre således jämfört med rekordet 83 whisky under 2008. Från varje provning har de 2 whisky som fått flest röster gått vidare till omröstningen om Årets Malt. För 2009 var det mycket jämnare i täten än de två tidigare åren då segraren har haft en klar marginal till tvåan.

 

Vinnare blev vår egen buteljering Port Ellen 27YO/1978 från Douglas Laing. Första gången som whisky från en oberoende buteljerare avgått med segern. De whisky som i första hand utmanade Port Ellen var Springbank Local Barley 1966/9998, Glenfarclas 1963 Family Casks och Bruichladdich 1992 PX. Således inga dåliga skalper!

 

Segrardiplomet överlämnades till Stewart Laing i samband med whiskymässan på Viking Lines Cinderella 16 januari. Stewart är en av de två bröder som äger Douglas Laing. Han var mycket nöjd över utmärkelsen och har skickat följande tack. I was very pleased and indeed surprised to receive the presentation from Per on the Saturday evening and the certificate will have pride of place in our tasting room.

 

2010-02-01

Bernt Sjödin