2009

Välkommen till Single Malt Academy of Dalecarlia

NYHETER

 

2019-02-12

Provning 199: PNA med Folke Andersson

Färre än 10 platser finns nu tillängliga!

 

 

Inbjudan till provning 199: PNA med Folke Andersson

Nu är inbjudan ute! Läs mer här!

 

Årsavgift 2019

Faktura är utskickad till medlemmarna via email till den emailadress medlemmen uppgav vid tecknande av medlemskap, alltså det kan vara en annan emailadress vi använder för er som medlem än den vi skickar ut inbjudningar till provningar & buteljeringar.

 

Har du inte mottagit faktura så titta i din "skräpmail".

 

Inbjudan till provning 198:Lura hjärnan med Thomas Sundblom

Nu är inbjudan ute! Läs mer här!

ANMÄLNINGSLÄGET

 

Färre än 10 platser återstår till PNA med Folke Andersson,

Provning 199

190212

FLASKUTLÄMNING

 

 

 

Just nu har vi inga flaskor för utlämning

 

 

 

 

 

För kontakt: buteljeringar@smad.se

 

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2018

 

Årets malt 2009

 

Totalt har under året 68 olika whisky provats, 62 single malt, 3 blended, 2 blended malt och 1 single grain vid sammanlagt 9 whisky provningar. Lite färre således jämfört med rekordet 83 whisky under 2008. Från varje provning har de 2 whisky som fått flest röster gått vidare till omröstningen om Årets Malt. För 2009 var det mycket jämnare i täten än de två tidigare åren då segraren har haft en klar marginal till tvåan.

 

Vinnare blev vår egen buteljering Port Ellen 27YO/1978 från Douglas Laing. Första gången som whisky från en oberoende buteljerare avgått med segern. De whisky som i första hand utmanade Port Ellen var Springbank Local Barley 1966/9998, Glenfarclas 1963 Family Casks och Bruichladdich 1992 PX. Således inga dåliga skalper!

 

Segrardiplomet överlämnades till Stewart Laing i samband med whiskymässan på Viking Lines Cinderella 16 januari. Stewart är en av de två bröder som äger Douglas Laing. Han var mycket nöjd över utmärkelsen och har skickat följande tack. I was very pleased and indeed surprised to receive the presentation from Per on the Saturday evening and the certificate will have pride of place in our tasting room.

 

2010-02-01

Bernt Sjödin