Provning 196 Helena Hugo

Välkommen till Single Malt Academy of Dalecarlia

NYHETER

 

Inbjudan till provning 199: PNA med Folke Andersson

Nu är inbjudan ute! Läs mer här!

 

Årsavgift 2019

Faktura är utskickad till medlemmarna via email till den emailadress medlemmen uppgav vid tecknande av medlemskap, alltså det kan vara en annan emailadress vi använder för er som medlem än den vi skickar ut inbjudningar till provningar & buteljeringar.

 

Har du inte mottagit faktura så titta i din "skräpmail".

 

Inbjudan till provning 198:Lura hjärnan med Thomas Sundblom

Nu är inbjudan ute! Läs mer här!

ANMÄLNINGSLÄGET

 

30 platser återstår till PNA

med Folke Andersson,

Provning 199

190123

FLASKUTLÄMNING

 

 

 

Just nu har vi inga flaskor för utlämning

 

 

 

 

 

För kontakt: buteljeringar@smad.se

 

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2018

 

Provning 196: Helena Hugo - 181020

Helena Hugo har i många år funnits på lista över provningsledare vi vill ha till SMAD.

 

Äntligen hittade vi ett datum som passade både Helena och SMAD att ha en provning hos oss. Helena är känd att ha provningar där doft och smak skall styra vad man tycker om och inte ålder och varumärke. Det upplägget blev även bestämt till vår provning.

 

Dagarna innan provningen kom ett mail från Helena där hon frågade om hon fick ta med sig en vän. Vännen i fråga var Louis Reps. Jag behövde inte fundera så mycket på det eftersom jag varit i kontakt med Louis lite grann angående Svensk Whiskyhistoria. Detta innebar att nu var det två att se framemot att träffa.

 

Det var Helena som hade bestämt whiskyn för kvällens provning så när hon var på plats var vi i styrelsen nyfikna på vad hon hade med sig. Men tji fick vi i styrelsen, alla flaskor var inlindade i aluminiumfolie så ingen skulle få se vad det var för whisky.

 

Vi hade ökat ut provningen med två extra whiskyn. Det innebar att de två första whisky blev en liten mjuk inledning till kvällens provning. Doft och smak av whisky som vi inte visste vilka de var. Det blev en spännande provning med många tankar kring doft och smak som Helena ledde oss igenom. När vi sedan gissat oss fram till innehållet i de fem glasen och fick reda på facit var det många som blev överraskade. En Japanare, en Irländare, en Taiwanes och två Skottar. Det var väntat att det skulle vara whisky som vi till vardags inte dricker men som jag skrev tidigare var det doft och smak som var kvällens viktigaste upplevelser.

 

Louis Reps då? Han fick chansen att berätta lite om sig själv och det gjorde han med bravur.

 

Anders Norström

 

De whisky som provades:

Glas 1

Mackmyra Moment Efva 46,3%

 

Ej poängsatt

Glas 2

Springbank 10yo Local Barley 57,3%

 

Ej poängsatt

Glas 3

OMAR Sherry Cask 46%

 

68 poäng

Glas 4

A Drop of the Irish – Blackadder 59,2%

 

58 poäng

Glas 5

Togouchi 15yo Japanes blended 43,8%

 

33 poäng

Glas 6

Bunnahabhain 30yo – Wemyss malt -87 48,1%

 

79 poäng

Glas 7

Ben Nevis TKS 60,1%

 

47 poäng