Provning för tjejer 6

Välkommen till The Single Malt Academy of Dalecarlia

NYHETER

 

Ang Diageo Special Releases den 22/9

Provningen börjar som vanligt kl 16:00.

Menyen för kvällen är följande: Förrätt: Melon och lufttorkad skinka (prosciutto).

Varmrätt: Ugnsbakad kolja med hummersås, ärtpuré och potatisstomp.

Kaffe med Äppelstrudel och vaniljsås.

 

Inbjudan till provning 195:

Ardbeg och Mickey Heads

Nu är inbjudan ute! Läs mer här!

 

 

ANMÄLNINGSLÄGET

 

Ardbeg 2018-09-25

Anmälda 114 personer

2018-09-12

 

Sista datum för anmälan

2018-09-14

 

 

FLASKUTLÄMNING

 

Följande finns att hämta ut

 

  • SWF Cambus (sista chansen)
  • Box SMAD-buteljering

 

2018-09-23 19:00-20:00

 

För kontakt: buteljeringar@smad.se

 

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2018

 

Provning 6: Whisky och choklad - 131109

Den här kvällen ägnade vi åt whisky och choklad. Till vår hjälp hade vi Janne Groth och Anders Laby. Janne har vi mött tidigare på provningen whisky och mat, han är numera Brand Ambassador på BOX Destilleri AB. Anders Laby stod för chokladkunskapen och tillverkar och säljer praliner under det egna varumärket ”LABYs” från Hedemora, www.labys.se. LABYs har sedan tidigare chokladpraliner smaksatta med whisky men till den här provningen hade Anders också tillverkat några ”specialare” som kanske kommer i det ordinarie sortimentet så småningom.

 

Provade whisky Pris Placering Poäng

Glenlivet 18yo 43% 591 kr 6 36

Glenmorangie Nectar 46% 562 kr 3 60

Glenfarclas 17yo 43% 360 kr 4 52

Talisker Storm 45,8% 451 kr 5 39

Lagavulin 16yo 43% 581 kr 1 76

Zacapa 23yo 40,0% 601 kr 2 74

 

Till dessa olika whiskys provade vi olika praliner, kladdkaka och ren choklad, Marou, både 70% och 80%.

 

Provningen var på Scandic i Borlänge och till mat serverades Västerbottengratinerad röding med vitvinssås och lökgratinerat mos och till dessert Toscapäron med vaniljglass och kaffe.

 

Den inbjudan som skickades ut