Provning för tjejer 6

Välkommen till Single Malt Academy of Dalecarlia

ANMÄLNINGSLÄGET

 

140 platser bokade

Provning 200

190308

NYHETER

 

2019-03-13

Provning 201: Mario Groteklaes

Nu är inbjudan ute för provning 201!

Läs den här

 

2019-02-19

Årsmöte & provning 200:

Nu är inbjudan ute för provning 200 och årsmöte 2019!

Läs den här

 

Årsavgift 2019

Faktura är utskickad till medlemmarna via email till den emailadress medlemmen uppgav vid tecknande av medlemskap, alltså det kan vara en annan emailadress vi använder för er som medlem än den vi skickar ut inbjudningar till provningar & buteljeringar.

 

Har du inte mottagit faktura så titta i din "skräpmail".

FLASKUTLÄMNING

 

Just nu har vi inga flaskor för utlämning

 

För kontakt: buteljeringar@smad.se

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2019

Provning 6: Whisky och choklad - 131109

Den här kvällen ägnade vi åt whisky och choklad. Till vår hjälp hade vi Janne Groth och Anders Laby. Janne har vi mött tidigare på provningen whisky och mat, han är numera Brand Ambassador på BOX Destilleri AB. Anders Laby stod för chokladkunskapen och tillverkar och säljer praliner under det egna varumärket ”LABYs” från Hedemora, www.labys.se. LABYs har sedan tidigare chokladpraliner smaksatta med whisky men till den här provningen hade Anders också tillverkat några ”specialare” som kanske kommer i det ordinarie sortimentet så småningom.

 

Provade whisky Pris Placering Poäng

Glenlivet 18yo 43% 591 kr 6 36

Glenmorangie Nectar 46% 562 kr 3 60

Glenfarclas 17yo 43% 360 kr 4 52

Talisker Storm 45,8% 451 kr 5 39

Lagavulin 16yo 43% 581 kr 1 76

Zacapa 23yo 40,0% 601 kr 2 74

 

Till dessa olika whiskys provade vi olika praliner, kladdkaka och ren choklad, Marou, både 70% och 80%.

 

Provningen var på Scandic i Borlänge och till mat serverades Västerbottengratinerad röding med vitvinssås och lökgratinerat mos och till dessert Toscapäron med vaniljglass och kaffe.

 

Den inbjudan som skickades ut