Provning för tjejer 6

Välkommen till Single Malt Academy of Dalecarlia

ANMÄLNINGSLÄGET


2019-09-16

Provning 205

89 anmälda till provningen

30 anmälda till middag


2019-09-12

Provning 205

Nu är inbjudan ut för provning 205: Kilchoman med James Wills

Köp biljett här



2019-08-30

Provning 204

85 anmälda till provningen

45 anmälda till middag


2019-05-10

Superspecial 2019

55 anmälda på 46 platser

NYHETER


2019-08-15

Nu kan du anmäla dig till höstens andra provning!
Svenska Eldvatten med Tommy och Peter

Läs mer här


2019-07-17

Nu kan du anmäla dig till höstens första provning!
Paul John med Shilton Almeida

Läs mer här


2019-05-09

Nu kan du amäla ditt intresse till 2019 års Superspecial!

Gör det här


2019-04-05

Nu är inbjudan till provning 202 ute! Läs den här


2019-03-26

62 st anmälda till Provning 201.Det betyder att det finns gott om platser kvar! Anmäl dig idag


2019-03-13

Provning 201: Mario Groteklaes

Nu är inbjudan ute för provning 201!

Läs den här


2019-02-19

Årsmöte & provning 200:

Nu är inbjudan ute för provning 200 och årsmöte 2019!

Läs den här


Årsavgift 2019

Faktura är utskickad till medlemmarna via email till den emailadress medlemmen uppgav vid tecknande av medlemskap, alltså det kan vara en annan emailadress vi använder för er som medlem än den vi skickar ut inbjudningar till provningar & buteljeringar.


Har du inte mottagit faktura så titta i din "skräpmail".

FLASKUTLÄMNING


Nästa utlämnnigstillfälle:

Lördag 6 Juli 10.00 - 14.00

Söndag 7 Juli. 10.00 - 14.00 


För kontakt: buteljeringar@smad.se

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2019

Provning 6: Whisky och choklad - 131109

Den här kvällen ägnade vi åt whisky och choklad. Till vår hjälp hade vi Janne Groth och Anders Laby. Janne har vi mött tidigare på provningen whisky och mat, han är numera Brand Ambassador på BOX Destilleri AB. Anders Laby stod för chokladkunskapen och tillverkar och säljer praliner under det egna varumärket ”LABYs” från Hedemora, www.labys.se. LABYs har sedan tidigare chokladpraliner smaksatta med whisky men till den här provningen hade Anders också tillverkat några ”specialare” som kanske kommer i det ordinarie sortimentet så småningom.


Provade whisky                                        Pris               Placering      Poäng

Glenlivet 18yo                     43%               591 kr            6                    36

Glenmorangie Nectar         46%               562 kr            3                    60

Glenfarclas 17yo                43%               360 kr            4                    52

Talisker Storm                    45,8%            451 kr            5                    39

Lagavulin 16yo                   43%               581 kr            1                    76

Zacapa 23yo 40,0%                                 601 kr             2                    74

 


Till dessa olika whiskys provade vi olika praliner, kladdkaka och ren choklad, Marou, både 70% och 80%.


Provningen var på Scandic i Borlänge och till mat serverades Västerbottengratinerad röding med vitvinssås och lökgratinerat mos och till dessert Toscapäron med vaniljglass och kaffe.


Den inbjudan som skickades ut