Provning för tjejer 6

Välkommen till The Single Malt Academy of Dalecarlia

22/11 18.30 - 19.30

26/11 09:30 - 10:30

26/11 18:30 - 19:30

28/11 18:30 - 19:30

29/11 07:00 - 07:30

 

Följande finns att hämta ut:

  • SWF t.o.m. Kilchoman
  • SMAD buteljer t.o.m. Linkwood
  • Provning t.o.m. #184 Glenfarclas

 

Adress för utlämning är:

Lenngrensgatan 3 i Borlänge

FLASKUTLÄMNING

 

NYHETER

 

Inbjudan till Euan Mitchell och Arran

31/10 2017

Nu är inbjudan ute till Arranprovningen! Läs den här!

 

Inbjudan till Ashok Chokalingam med Amrut

20/10 2017

Nu är inbjudan ute till Amrutprovningen! Läs den här

 

ISLAY Tur/Retur

17/10 2017

Nu är resan fulltecknad! Men du kan fortfarande anmäla ditt intresse, du hamnar då på reservlistan. Du anmäler dig på denna länk.

 

NYTT MAILSYSTEM

16/10 2017

Vi ska byta till ett nytt mailsystem. Anmäl dig på denna länk

 

ISLAY Tur/Retur

13/10 2017

Intresseanmälan för Islayresan 2018 har nu gått ut!

Läs mer och anmäl dig här

 

Oppigårds har bryggt

Jubileumsölet!

13/10 2017

Nu har mer information kommit ang SMAD's Jubileumsöl!

Läs mer här

 

 

 

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2017

 

Provning 6: Whisky och choklad - 131109

Den här kvällen ägnade vi åt whisky och choklad. Till vår hjälp hade vi Janne Groth och Anders Laby. Janne har vi mött tidigare på provningen whisky och mat, han är numera Brand Ambassador på BOX Destilleri AB. Anders Laby stod för chokladkunskapen och tillverkar och säljer praliner under det egna varumärket ”LABYs” från Hedemora, www.labys.se. LABYs har sedan tidigare chokladpraliner smaksatta med whisky men till den här provningen hade Anders också tillverkat några ”specialare” som kanske kommer i det ordinarie sortimentet så småningom.

 

Provade whisky Pris Placering Poäng

Glenlivet 18yo 43% 591 kr 6 36

Glenmorangie Nectar 46% 562 kr 3 60

Glenfarclas 17yo 43% 360 kr 4 52

Talisker Storm 45,8% 451 kr 5 39

Lagavulin 16yo 43% 581 kr 1 76

Zacapa 23yo 40,0% 601 kr 2 74

 

Till dessa olika whiskys provade vi olika praliner, kladdkaka och ren choklad, Marou, både 70% och 80%.

 

Provningen var på Scandic i Borlänge och till mat serverades Västerbottengratinerad röding med vitvinssås och lökgratinerat mos och till dessert Toscapäron med vaniljglass och kaffe.

 

Den inbjudan som skickades ut