Provning för tjejer 6

Välkommen till Single Malt Academy of Dalecarlia

ANMÄLNINGSLÄGET


2019-11-04

Provning 207

Superspecial 2019 - Slutsåld sedan länge!

NYHETER


2019-10-10

Provning 206

Nu är inbjudan ut för provning 206: Michters Bourbon & Rye + Cocktalis

Köp biljett här


2019-09-12

Provning 205

Nu är inbjudan ut för provning 205: Kilchoman med James Wills

Köp biljett här


2019-08-15

Nu kan du anmäla dig till höstens andra provning!
Svenska Eldvatten med Tommy och Peter

Läs mer här



© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2019

Provning 6: Whisky och choklad - 131109

Den här kvällen ägnade vi åt whisky och choklad. Till vår hjälp hade vi Janne Groth och Anders Laby. Janne har vi mött tidigare på provningen whisky och mat, han är numera Brand Ambassador på BOX Destilleri AB. Anders Laby stod för chokladkunskapen och tillverkar och säljer praliner under det egna varumärket ”LABYs” från Hedemora, www.labys.se. LABYs har sedan tidigare chokladpraliner smaksatta med whisky men till den här provningen hade Anders också tillverkat några ”specialare” som kanske kommer i det ordinarie sortimentet så småningom.


Provade whisky                                        Pris               Placering      Poäng

Glenlivet 18yo                     43%               591 kr            6                    36

Glenmorangie Nectar         46%               562 kr            3                    60

Glenfarclas 17yo                43%               360 kr            4                    52

Talisker Storm                    45,8%            451 kr            5                    39

Lagavulin 16yo                   43%               581 kr            1                    76

Zacapa 23yo 40,0%                                 601 kr             2                    74

 


Till dessa olika whiskys provade vi olika praliner, kladdkaka och ren choklad, Marou, både 70% och 80%.


Provningen var på Scandic i Borlänge och till mat serverades Västerbottengratinerad röding med vitvinssås och lökgratinerat mos och till dessert Toscapäron med vaniljglass och kaffe.


Den inbjudan som skickades ut