Provning för tjejer 5

Välkommen till Single Malt Academy of Dalecarlia

ANMÄLNINGSLÄGET


2019-08-19

Provning 204

27 anmälda dvs gott om platser kvar!


2019-05-10

Superspecial 2019

55 anmälda på 46 platser

NYHETER


2019-08-15

Nu kan du anmäla dig till höstens andra provning!
Svenska Eldvatten med Tommy och Peter

Läs mer här


2019-07-17

Nu kan du anmäla dig till höstens första provning!
Paul John med Shilton Almeida

Läs mer här


2019-05-09

Nu kan du amäla ditt intresse till 2019 års Superspecial!

Gör det här


2019-04-05

Nu är inbjudan till provning 202 ute! Läs den här


2019-03-26

62 st anmälda till Provning 201.Det betyder att det finns gott om platser kvar! Anmäl dig idag


2019-03-13

Provning 201: Mario Groteklaes

Nu är inbjudan ute för provning 201!

Läs den här


2019-02-19

Årsmöte & provning 200:

Nu är inbjudan ute för provning 200 och årsmöte 2019!

Läs den här


Årsavgift 2019

Faktura är utskickad till medlemmarna via email till den emailadress medlemmen uppgav vid tecknande av medlemskap, alltså det kan vara en annan emailadress vi använder för er som medlem än den vi skickar ut inbjudningar till provningar & buteljeringar.


Har du inte mottagit faktura så titta i din "skräpmail".

FLASKUTLÄMNING


Nästa utlämnnigstillfälle:

Lördag 6 Juli 10.00 - 14.00

Söndag 7 Juli. 10.00 - 14.00 


För kontakt: buteljeringar@smad.se

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2019

Provning 5: Fatlagringar - 121027

Detta var den första provningen med enbart tjejer där provningsledaren också var en tjej, tidigare har provningsledarna varit män.


Denna kväll var det Carina Mian som är ansvarig för whisky- och vinavdelningen på Systembolaget i Borlänge.


Provningen handlade om de olika faktorer som påverkar whiskyn till att smaka vad det faktiskt smakar och doftar som den gör. Den största faktorn som påverkar smak och doft är fatlagringen.


Vi valde därför följande whiskyn som skiljer sig mycket mellan olika fatlagringar


Benromach Sassicaia cask                       45%

Bruichladdich Waves Madeira cask           46%

Craigellachie PX cask                                59%

BenRiach dark rum finish 15yo                  46%

Ardbeg Galileo Marsala cask                      49%

RedStag                                                      40%


Efter provningen röstade vi fram kvällens bästa whisky och det blev Ardbeg Galileo Marsala cask.


Den inbjudan som skickades ut