Provning för tjejer 5

Välkommen till The Single Malt Academy of Dalecarlia

FLASKUTLÄMNING

18-02-19 18:30-19:00

18-02-21 18:30-19:00

 

Följande finns att hämta ut:

  • SWF buteljer t.o.m. Kilchoman
  • SMAD buteljer t.o.m. Highland Park &

Caol Ila

  • Provning t.o.m. #187 Reseprovningen

 

För kontakt: buteljeringar@smad.se

NYHETER

 

Inbjudan till Årsmöte och Bernt Sjödins avslutningsprovning

8/2 2018

Nu är inbjudan ute till Årsmötet och Bernt Avslutningsprovning! Läs den här

 

Inbjudan Lagavulin 200th Anniversary

19/1 2018

Nu är inbjudan ute till Lagavulinprovningen! Läs den här

 

Inbjudan Reseprovning Orkney våren 2017

29/12 2017

Nu är inbjudan ute till Årets första provning! Läs den här

 

Inbjudan till Euan Mitchell och Arran

31/10 2017

Nu är inbjudan ute till Arranprovningen! Läs den här!

 

Inbjudan till Ashok Chokalingam med Amrut

20/10 2017

Nu är inbjudan ute till Amrutprovningen! Läs den här

 

ISLAY Tur/Retur

17/10 2017

Nu är resan fulltecknad! Men du kan fortfarande anmäla ditt intresse, du hamnar då på reservlistan. Du anmäler dig på denna länk.

 

NYTT MAILSYSTEM

16/10 2017

Vi ska byta till ett nytt mailsystem. Anmäl dig på denna länk

 

ISLAY Tur/Retur

13/10 2017

Intresseanmälan för Islayresan 2018 har nu gått ut!

Läs mer och anmäl dig här

 

Oppigårds har bryggt

Jubileumsölet!

13/10 2017

Nu har mer information kommit ang SMAD's Jubileumsöl!

Läs mer här

 

 

ANMÄLNINGSLÄGE

Provning 189:

Årsmöte & Bernt Sjödins avslutningsprovning,

är nu ÖVERBOKAD!

Håll koll här för mer information och för er som betalat in, avvakta besked om plats via mail!

 

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2018

 

Provning 5: Fatlagringar - 121027

Detta var den första provningen med enbart tjejer där provningsledaren också var en tjej, tidigare har provningsledarna varit män.

 

Denna kväll var det Carina Mian som är ansvarig för whisky- och vinavdelningen på Systembolaget i Borlänge.

 

Provningen handlade om de olika faktorer som påverkar whiskyn till att smaka vad det faktiskt smakar och doftar som den gör. Den största faktorn som påverkar smak och doft är fatlagringen.

 

Vi valde därför följande whiskyn som skiljer sig mycket mellan olika fatlagringar

 

Benromach Sassicaia cask 45%

Bruichladdich Waves Madeira cask 46%

Craigellachie PX cask 59%

BenRiach dark rum finish 15yo 46%

Ardbeg Galileo Marsala cask 49%

RedStag 40%

 

Efter provningen röstade vi fram kvällens bästa whisky och det blev Ardbeg Galileo Marsala cask.

 

Den inbjudan som skickades ut