Provning 108 whisky och mat

Välkommen till The Single Malt Academy of Dalecarlia

NYHETER

 

Jan Beckers - Douglas Laing

99 anmälda till provningen! Platserna går åt snabbt så skynda att anmäla dig!

 

Problem med utskicken

14/9 2017

Vi har fått in en rad klagomål om att våra inbjudningar inte har kommit fram. De flesta som upplever problem har Gmail som leverantör. Dubbelkolla gärna i skräppostmappen då det verkar som Google har ändrat sin säkerhet.

 

Jan Beckers - Douglas Laing

13/9 2017

Nu är inbjudan till Provning 183 ute! Du hittar den här

 

Oppigårds har bryggt Jubileumsölet!

13/9 2017

Oppigårds har bryggt en jubileumsöl till SMAD och SMAD:s medlemmar! Lanseras i November!

 

Whisky&Mat med Jan Groth

03-09-2017

Provning är fulltecknad!

FLASKUTLÄMNING

 

Det finns inga planerade flaskutlämningar för tillfälllet.

 

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2017

 

Provning 108: Whisky och mat - 110226

Den 26 februari 2011 genomförde SMAD sin första provning med whisky och mat vilket blev en stor succé bland deltagarna. Maten och whiskyn var specialutvald av vår provningsledare och kock för att få den rätta känslan och smakupplevelse.

 

Provningsledare var Janne Groth

 

Kocken var Johan Fredriksson, Domnarvsgården

 

Janne Groth inledde kvällen med att berätta om vilka smaksensationer som kan uppstå när man blandar mat och whisky. Efter varje rätt var det diskussion och Janne berättade roliga händelser som han varit med om för att prova mat och whisky i olika sammanhang.

 

Vanligtvis finns whisky i marinader, ostar, brinnande flamberingspannor och även i sorbeter och andra desserter. Historiskt sett har inte whiskyn haft någon bredare acceptans som måltidsdryck men under senaste året har det blivit mycket populärt att prova whisky även till en måltid.

 

Menyn bestod av fyra rätter

 

Meny

 

Välkomsträtt

Parmesasnittar Glenkinchie 12 YO

 

Förrätt

Hickoryrökt lax med chili, äppelsalsa Lagavulin 16 16 YO

 

Huvudrätt

Sjömansbiff Caol Ila 12YO

 

Dessert

Chokladkaka Frusen Dalwhinne 15YO

 

Vi fick även smaka på syltad ingefära tillsammans med Oban vilket blev en enorm smakupplevelse.

 

Det är svårt att beskriva smakupplevelser men vi kan konstatera att deltagarna tyckte att detta var en succé.