Provning 108 whisky och mat

Välkommen till Single Malt Academy of Dalecarlia

ANMÄLNINGSLÄGET


2019-05-10

Superspecial 2019

55 anmälda på 46 platser

NYHETER


2019-05-09

Nu kan du amäla ditt intresse till 2019 års Superspecial!

Gör det här


2019-04-05

Nu är inbjudan till provning 202 ute! Läs den här


2019-03-26

62 st anmälda till Provning 201.Det betyder att det finns gott om platser kvar! Anmäl dig idag


2019-03-13

Provning 201: Mario Groteklaes

Nu är inbjudan ute för provning 201!

Läs den här


2019-02-19

Årsmöte & provning 200:

Nu är inbjudan ute för provning 200 och årsmöte 2019!

Läs den här


Årsavgift 2019

Faktura är utskickad till medlemmarna via email till den emailadress medlemmen uppgav vid tecknande av medlemskap, alltså det kan vara en annan emailadress vi använder för er som medlem än den vi skickar ut inbjudningar till provningar & buteljeringar.


Har du inte mottagit faktura så titta i din "skräpmail".

FLASKUTLÄMNING


Just nu har vi inga flaskor för utlämning


För kontakt: buteljeringar@smad.se

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2019

Provning 108: Whisky och mat - 110226

Den 26 februari 2011 genomförde SMAD sin första provning med whisky och mat vilket blev en stor succé bland deltagarna. Maten och whiskyn var specialutvald av vår provningsledare och kock för att få den rätta känslan och smakupplevelse.


Provningsledare var Janne Groth


Kocken var Johan Fredriksson, Domnarvsgården


Janne Groth inledde kvällen med att berätta om vilka smaksensationer som kan uppstå när man blandar mat och whisky. Efter varje rätt var det diskussion och Janne berättade roliga händelser som han varit med om för att prova mat och whisky i olika sammanhang.


Vanligtvis finns whisky i marinader, ostar, brinnande flamberingspannor och även i sorbeter och andra desserter. Historiskt sett har inte whiskyn haft någon bredare acceptans som måltidsdryck men under senaste året har det blivit mycket populärt att prova whisky även till en måltid.


Menyn bestod av fyra rätter


         Meny


Välkomsträtt                                                                                       

Parmesasnittar                                                              Glenkinchie 12 YO


Förrätt

Hickoryrökt lax med chili, äppelsalsa                         Lagavulin 16 16 YO


Huvudrätt

Sjömansbiff                                                                   Caol Ila 12YO


Dessert

Chokladkaka                                                                 Frusen Dalwhinne 15YO


Vi fick även smaka på syltad ingefära tillsammans med Oban vilket blev en enorm smakupplevelse.


Det är svårt att beskriva smakupplevelser men vi kan konstatera att deltagarna tyckte att detta var en succé.



Den inbjudan som skickades ut