Provning 108 whisky och mat

Välkommen till Single Malt Academy of Dalecarlia

NYHETER

 

2019-02-12

Provning 199: PNA med Folke Andersson

Färre än 10 platser finns nu tillängliga!

 

 

Inbjudan till provning 199: PNA med Folke Andersson

Nu är inbjudan ute! Läs mer här!

 

Årsavgift 2019

Faktura är utskickad till medlemmarna via email till den emailadress medlemmen uppgav vid tecknande av medlemskap, alltså det kan vara en annan emailadress vi använder för er som medlem än den vi skickar ut inbjudningar till provningar & buteljeringar.

 

Har du inte mottagit faktura så titta i din "skräpmail".

 

Inbjudan till provning 198:Lura hjärnan med Thomas Sundblom

Nu är inbjudan ute! Läs mer här!

ANMÄLNINGSLÄGET

 

Färre än 10 platser återstår till PNA med Folke Andersson,

Provning 199

190212

FLASKUTLÄMNING

 

 

 

Just nu har vi inga flaskor för utlämning

 

 

 

 

 

För kontakt: buteljeringar@smad.se

 

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2018

 

Provning 108: Whisky och mat - 110226

Den 26 februari 2011 genomförde SMAD sin första provning med whisky och mat vilket blev en stor succé bland deltagarna. Maten och whiskyn var specialutvald av vår provningsledare och kock för att få den rätta känslan och smakupplevelse.

 

Provningsledare var Janne Groth

 

Kocken var Johan Fredriksson, Domnarvsgården

 

Janne Groth inledde kvällen med att berätta om vilka smaksensationer som kan uppstå när man blandar mat och whisky. Efter varje rätt var det diskussion och Janne berättade roliga händelser som han varit med om för att prova mat och whisky i olika sammanhang.

 

Vanligtvis finns whisky i marinader, ostar, brinnande flamberingspannor och även i sorbeter och andra desserter. Historiskt sett har inte whiskyn haft någon bredare acceptans som måltidsdryck men under senaste året har det blivit mycket populärt att prova whisky även till en måltid.

 

Menyn bestod av fyra rätter

 

Meny

 

Välkomsträtt

Parmesasnittar Glenkinchie 12 YO

 

Förrätt

Hickoryrökt lax med chili, äppelsalsa Lagavulin 16 16 YO

 

Huvudrätt

Sjömansbiff Caol Ila 12YO

 

Dessert

Chokladkaka Frusen Dalwhinne 15YO

 

Vi fick även smaka på syltad ingefära tillsammans med Oban vilket blev en enorm smakupplevelse.

 

Det är svårt att beskriva smakupplevelser men vi kan konstatera att deltagarna tyckte att detta var en succé.