Provning 187 Reseprovning Orkney och Speyside

Välkommen till The Single Malt Academy of Dalecarlia

FLASKUTLÄMNING

18-02-19 18:30-19:00

18-02-21 18:30-19:00

 

Följande finns att hämta ut:

  • SWF buteljer t.o.m. Kilchoman
  • SMAD buteljer t.o.m. Highland Park &

Caol Ila

  • Provning t.o.m. #187 Reseprovningen

 

För kontakt: buteljeringar@smad.se

NYHETER

 

Inbjudan till Årsmöte och Bernt Sjödins avslutningsprovning

8/2 2018

Nu är inbjudan ute till Årsmötet och Bernt Avslutningsprovning! Läs den här

 

Inbjudan Lagavulin 200th Anniversary

19/1 2018

Nu är inbjudan ute till Lagavulinprovningen! Läs den här

 

Inbjudan Reseprovning Orkney våren 2017

29/12 2017

Nu är inbjudan ute till Årets första provning! Läs den här

 

Inbjudan till Euan Mitchell och Arran

31/10 2017

Nu är inbjudan ute till Arranprovningen! Läs den här!

 

Inbjudan till Ashok Chokalingam med Amrut

20/10 2017

Nu är inbjudan ute till Amrutprovningen! Läs den här

 

ISLAY Tur/Retur

17/10 2017

Nu är resan fulltecknad! Men du kan fortfarande anmäla ditt intresse, du hamnar då på reservlistan. Du anmäler dig på denna länk.

 

NYTT MAILSYSTEM

16/10 2017

Vi ska byta till ett nytt mailsystem. Anmäl dig på denna länk

 

ISLAY Tur/Retur

13/10 2017

Intresseanmälan för Islayresan 2018 har nu gått ut!

Läs mer och anmäl dig här

 

Oppigårds har bryggt

Jubileumsölet!

13/10 2017

Nu har mer information kommit ang SMAD's Jubileumsöl!

Läs mer här

 

 

ANMÄLNINGSLÄGE

Provning 189:

Årsmöte & Bernt Sjödins avslutningsprovning,

är nu ÖVERBOKAD!

Håll koll här för mer information och för er som betalat in, avvakta besked om plats via mail!

 

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2018

 

Provning 187: Reseprovning Orkney & Speyside

De whisky som provades:

Glas 1

Dalmore 10yo/2017,55,6 %, Sherry Finish #2120, A.D. Rattray, 939 kr

22

poäng

Glas 2

Old Pultney 11yo/2005-2017, 61 %, Single Cask Hand Bottled, 920 kr

22

poäng

Glas 3

Scapa Glansa, 40 %, 399 kr

9

poäng

Glas 4

Highland Park 18yo, 56,4 %, The Magnus Eunson Tour, SC, 1438 kr

103

poäng

Glas 5

GlenDronach 21yo, 53,2 %, Available only at Distillery, 1541 kr

153

poäng

Glas 6

Glenlivet 14yo, 61,2 %, Creag an Innean Single Cask Edition, 1500 kr

21

poäng

Glas 7

Tomatin 1993, 56,0 %, Single Cask #7122, 1199 kr

48

poäng

Glas 8

Glengoyne The Teapot Dram Batch 5, 59,6 %, 1106 kr

149

poäng

Provningsnoteringar Bernt Sjödin

 

Dalmore 10yo/2017,55,6 %, Sherry Finish #2120, A.D. Rattray

Färg:Ljus bärnsten

Doft:Ungdomlig, vaniljtoner

Smak:Söt, lite torkad frukt, lite vass

Eftersmak:Torkad frukt, obalanserad, söt, ungdomlig

Poäng:78

 

Old Pultney 11yo - 02/03/2005-03/03/2017, 61 %, Single Cask Hand Bottled

Färg:Guldfärgad - ljus guld

Doft:Vanilj, gula äpplen, kryddtoner

Smak:Gula äpplen, vanilj

Eftersmak:Medellång, vanilj, äpplig, lite sötma

Poäng:87

 

Scapa Glansa, 40 %

Färg:Ljus bärnsten

Doft:Vanilj, lite torkad frukt

Smak:Lätt, vanilj, lite pepprig

Eftersmak:Kort, pepprig, äpplig

Poäng:82

 

Highland Park 18yo, 56,4 %, The Magnus Eunson Tour, Single Cask

Färg:Ljus bärnsten - bärnsten

Doft:Torkad frukt, fikon

Smak:Söt, fat, kryddig, torkad frukt

Eftersmak:Torkad frukt, pepprig, ganska lång, fattoner

Poäng:92

 

GlenDronach 21yo, 53,2 %, Available only at Distillery

Färg:Mörk brun

Doft:Mycket torkad frukt, stor, fikon

Smak:Söt, stor, torkad frukt, lite fat

Eftersmak:Fikon, torkad frukt, stor, lång, sötma, pepprig

Poäng:92

 

Glenlivet 14yo, 61,2 %, Creag an Innean Single Cask Edition

Färg:Mörk guld med gröntoner

Doft:Vanilj, måttlig, alkoholtoner

Smak:Vanilj, pepprig, eldig

Eftersmak:Pepprig, vanilj, lite choklad, ganska lång

Poäng:90

 

Tomatin 1993, 56,0 %, Single Cask #7122

Färg:Mörk guld

Doft:Vanilj, aning fattoner

Smak:Sötma, vanilj, oljig

Eftersmak:Vanilj, pepprig, lite sötma, fruktig

Poäng:90-91

 

Glengoyne The Teapot Dram Batch 5, 59,6 %

Färg:Bärnsten

Doft:Nja, stor, lite märklig torkad frukt

Smak:Torkad frukt, lite fat, stor, eldig

Eftersmak:Sötma, torkad frukt, lite fat, ganska lång, choklad

Poäng:93

 

 

2018-02-07

Bernt Sjödin