Provning för tjejer 4

Välkommen till The Single Malt Academy of Dalecarlia

 

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2018

 

NYHETER

 

Inbjudan till provning 197:SMWS med Patrik Axelsson

Nu är inbjudan ute! Läs mer här!

ANMÄLNINGSLÄGET

 

Helena Hugo 2018-10-20

Anmälda

54 personer

27 mat

2018-10-15

 

Sista datum för anmälan

2018-10-14

 

 

FLASKUTLÄMNING

 

Följande finns att hämta ut

 

  • Glengoyne
  • Box SMAD-buteljering
  • Loch Lomond

 

2018-10-24 19:30-20:00

2018-10-31 19:30-20:00

2018-11-07 19:30-20:00

 

För kontakt: buteljeringar@smad.se

Provning 4: Whisky och mat - 120302

Denna provning handlade om att smaka whisky till maten vilket blev en stor succé bland deltagarna. Maten och whiskyn var specialutvald av vår provningsledare och kock för att få den rätta känslan och smakupplevelse.

 

Provningsledare var Janne Groth

Kocken var Johan Fredriksson, Domnarvsgården

 

Janne Groth inledde kvällen med att berätta om vilka smaksensationer som kan uppstå när man blandar mat och whisky. Efter varje rätt var det diskussion och Janne berättade roliga händelser som han varit med om för att prova mat och whisky i olika sammanhang.

 

Vanligtvis finns whisky i marinader, ostar, brinnande flamberingspannor och även i sorbeter och andra desserter. Historiskt sett har inte whiskyn haft någon bredare acceptans som måltidsdryck men under senaste året har det blivit mycket populärt att prova whisky även till en måltid.

 

 

Meny

 

Välkomsträtt

Kalles kaviar Clynelish 14yo

 

Förrätt

Syltad ingefära Oban 14yo

 

Huvudrätt

Pocherad lax i aromatisk buljong Talisker 10yo

 

Desserter

Vaniljdbrulé Dalwhinne 15yo

Chokladkaka Talisker Distillers Edition

Apelsinssorbet Clynelish 14yo

 

 

Den syltade ingefäran tillsammans med Oban blev en enorm smakupplevelse.

Det är svårt att beskriva smakupplevelser men vi kan konstatera att deltagarna tyckte att detta var en succé.

 

35 nöjda deltagare deltog.

 

www.smad.se/provningar/whisky%20tjejer%2006/inbjudan.pdf