Provning för tjejer 4

Välkommen till Single Malt Academy of Dalecarlia

ANMÄLNINGSLÄGET


2019-09-16

Provning 205

89 anmälda till provningen

30 anmälda till middag


2019-09-12

Provning 205

Nu är inbjudan ut för provning 205: Kilchoman med James Wills

Köp biljett här



2019-08-30

Provning 204

85 anmälda till provningen

45 anmälda till middag


2019-05-10

Superspecial 2019

55 anmälda på 46 platser

NYHETER


2019-08-15

Nu kan du anmäla dig till höstens andra provning!
Svenska Eldvatten med Tommy och Peter

Läs mer här


2019-07-17

Nu kan du anmäla dig till höstens första provning!
Paul John med Shilton Almeida

Läs mer här


2019-05-09

Nu kan du amäla ditt intresse till 2019 års Superspecial!

Gör det här


2019-04-05

Nu är inbjudan till provning 202 ute! Läs den här


2019-03-26

62 st anmälda till Provning 201.Det betyder att det finns gott om platser kvar! Anmäl dig idag


2019-03-13

Provning 201: Mario Groteklaes

Nu är inbjudan ute för provning 201!

Läs den här


2019-02-19

Årsmöte & provning 200:

Nu är inbjudan ute för provning 200 och årsmöte 2019!

Läs den här


Årsavgift 2019

Faktura är utskickad till medlemmarna via email till den emailadress medlemmen uppgav vid tecknande av medlemskap, alltså det kan vara en annan emailadress vi använder för er som medlem än den vi skickar ut inbjudningar till provningar & buteljeringar.


Har du inte mottagit faktura så titta i din "skräpmail".

FLASKUTLÄMNING


Nästa utlämnnigstillfälle:

Lördag 6 Juli 10.00 - 14.00

Söndag 7 Juli. 10.00 - 14.00 


För kontakt: buteljeringar@smad.se

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2019

Provning 4: Whisky och mat - 120302

Denna provning handlade om att smaka whisky till maten vilket blev en stor succé bland deltagarna. Maten och whiskyn var specialutvald av vår provningsledare och kock för att få den rätta känslan och smakupplevelse.


Provningsledare var Janne Groth

Kocken var Johan Fredriksson, Domnarvsgården


Janne Groth inledde kvällen med att berätta om vilka smaksensationer som kan uppstå när man blandar mat och whisky. Efter varje rätt var det diskussion och Janne berättade roliga händelser som han varit med om för att prova mat och whisky i olika sammanhang.


Vanligtvis finns whisky i marinader, ostar, brinnande flamberingspannor och även i sorbeter och andra desserter. Historiskt sett har inte whiskyn haft någon bredare acceptans som måltidsdryck men under senaste året har det blivit mycket populärt att prova whisky även till en måltid.



         Meny


Välkomsträtt                                                                                       

Kalles kaviar                                                                  Clynelish 14yo                   


Förrätt

Syltad  ingefära                                                             Oban 14yo


Huvudrätt

Pocherad lax i aromatisk buljong                                  Talisker 10yo


Desserter

Vaniljdbrulé                                                                    Dalwhinne 15yo

Chokladkaka                                                                  Talisker Distillers Edition

Apelsinssorbet                                                               Clynelish 14yo



Den syltade ingefäran tillsammans med Oban blev en enorm smakupplevelse.

Det är svårt att beskriva smakupplevelser men vi kan konstatera att deltagarna tyckte att detta var en succé.


35 nöjda deltagare deltog.


www.smad.se/provningar/whisky%20tjejer%2006/inbjudan.pdf