2009

Välkommen till Single Malt Academy of Dalecarlia

NYHETER


2020-11-26

Provningen Johnnie Walker 200 år är nu slusåld!


2020-11-18

Inbjudan till Johnnie Walker 200 år med Mikael Lundén är nu ute!

Läs mer och köp biljett här


2020-11-10

Viktig information om Loch Lomondprovningen har gått ut till alla som har anmält sig till provningen! Kolla din e-post!


2020-10-19

Nu finns inbjudan ute till Loch Lomond med David Lind

Läs mer och köp biljett här


2020-08-24

Nu finns inbjudna ute till Sherry Darling 2.0 med Thomas Sundblom

Läs mer och köp biljett här


2020-07-30
Nu startar vi igång höstens provningar!Läs mer och anmäl dig till Selected Malts här


2020-03-26

Styrelsen har beslutat att ställa in vårens alla provningar.


2020-03-23

Vi har uppehåll med all utlämning av flaskor under rådande förhållanden. 


2020-03-12

Provning 210 - Glengoyne med Robbie Hughes | Provning är flyttad. Nytt datum ej klart.

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2020

Årets malt 2009


Totalt har under året 68 olika whisky provats, 62 single malt, 3 blended, 2 blended malt och 1 single grain vid sammanlagt 9 whisky provningar. Lite färre således jämfört med rekordet 83 whisky under 2008. Från varje provning har de 2 whisky som fått flest röster gått vidare till omröstningen om Årets Malt. För 2009 var det mycket jämnare i täten än de två tidigare åren då segraren har haft en klar marginal till tvåan.


Vinnare blev vår egen buteljering Port Ellen 27YO/1978 från Douglas Laing. Första gången som whisky från en oberoende buteljerare avgått med segern. De whisky som i första hand utmanade Port Ellen var Springbank Local Barley 1966/9998, Glenfarclas 1963 Family Casks och Bruichladdich 1992 PX. Således inga dåliga skalper!


Segrardiplomet överlämnades till Stewart Laing i samband med whiskymässan på Viking Lines Cinderella 16 januari. Stewart är en av de två bröder som äger Douglas Laing. Han var mycket nöjd över utmärkelsen och har skickat följande tack. I was very pleased and indeed surprised to receive the presentation from Per on the Saturday evening and the certificate will have pride of place in our tasting room.


2010-02-01

Bernt Sjödin