Provning 108 whisky och mat

Välkommen till Single Malt Academy of Dalecarlia

ANMÄLNINGSLÄGET


2020-01-19

Provning 209

Japanprovning med Whiskysystrarna

Hälften av platserna är sålda! Se till att säkra din plats!

Du köper biljett här 


2020-01-13

Provning 209

Japanprovning med Whiskysystrarna

Biljetterna är släppta!


NYHETER


2020-01-14

Nu är referat och underlägg från provning 206 publicerat.


2020-01-13

Nu är biljetterna släppta för Japanprovningen med Whiskysystrarna!

Du köper biljett här 

© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2020

Provning 108: Whisky och mat - 110226

Den 26 februari 2011 genomförde SMAD sin första provning med whisky och mat vilket blev en stor succé bland deltagarna. Maten och whiskyn var specialutvald av vår provningsledare och kock för att få den rätta känslan och smakupplevelse.


Provningsledare var Janne Groth


Kocken var Johan Fredriksson, Domnarvsgården


Janne Groth inledde kvällen med att berätta om vilka smaksensationer som kan uppstå när man blandar mat och whisky. Efter varje rätt var det diskussion och Janne berättade roliga händelser som han varit med om för att prova mat och whisky i olika sammanhang.


Vanligtvis finns whisky i marinader, ostar, brinnande flamberingspannor och även i sorbeter och andra desserter. Historiskt sett har inte whiskyn haft någon bredare acceptans som måltidsdryck men under senaste året har det blivit mycket populärt att prova whisky även till en måltid.


Menyn bestod av fyra rätter


         Meny


Välkomsträtt                                                                                       

Parmesasnittar                                                              Glenkinchie 12 YO


Förrätt

Hickoryrökt lax med chili, äppelsalsa                         Lagavulin 16 16 YO


Huvudrätt

Sjömansbiff                                                                   Caol Ila 12YO


Dessert

Chokladkaka                                                                 Frusen Dalwhinne 15YO


Vi fick även smaka på syltad ingefära tillsammans med Oban vilket blev en enorm smakupplevelse.


Det är svårt att beskriva smakupplevelser men vi kan konstatera att deltagarna tyckte att detta var en succé.



Den inbjudan som skickades ut