Välkommen till Single Malt Academy of Dalecarlia
NYHETER: 2024-10-10 Inbjudan ute till Clydesdale med Thomas Sundblom | 2024-08-16 Inbjudan ute till Agitator med Oskar Bruno
NYHETER
2021-02-25
Nu är inbjudan ute till GlenAllachie Single Casks provningen!
2021-02-20
Nu är inbjudan ute till Superspecial 2021!
2021-02-17 kl 09:00
Snart är det dags för årsmöte och efterföljande provning. Till provningen finns det endast 3 platser kvar
2021-02-17
Adelphi/Ardnamurchan är nu slutsåld!
2021-02-17
Nu finns det endast 6 platser kvar till Ardbegprovningen i September!
2021-01-30
Inbjudan till Adelphi / Ardnamurchan med Alex Bruce och Jenny Karlsson är nu ute!
Läs mer och köp biljett här!
2021-01-24
Imorgon kl 10:00 släpps biljetterna till 2021 års exklusivprovning: Ardbeg
2021-01-21
Glenfarclasprovningen är nu slutsåld!
2021-01-20
Inbjudan till Glenfarclas med Callum Fraser är nu ute!
2021-01-02 kl. 15:39
Exklusivprovningen Talisker är nu slutsåld
2021-01-02 kl. 13:10
Inbjudan till Talisker Exklusivprovningen är nu ute.
2020-12-20
Inbjudan till Old Train Line från JWWW är nu ute!
2020-11-26
Provningen Johnnie Walker 200 år är nu slusåld!
2020-11-18
Inbjudan till Johnnie Walker 200 år med Mikael Lundén är nu ute!
© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2021
Denna provning handlade om att smaka whisky till maten vilket blev en stor succé bland deltagarna. Maten och whiskyn var specialutvald av vår provningsledare och kock för att få den rätta känslan och smakupplevelse.
Provningsledare var Janne Groth
Kocken var Johan Fredriksson, Domnarvsgården
Janne Groth inledde kvällen med att berätta om vilka smaksensationer som kan uppstå när man blandar mat och whisky. Efter varje rätt var det diskussion och Janne berättade roliga händelser som han varit med om för att prova mat och whisky i olika sammanhang.
Vanligtvis finns whisky i marinader, ostar, brinnande flamberingspannor och även i sorbeter och andra desserter. Historiskt sett har inte whiskyn haft någon bredare acceptans som måltidsdryck men under senaste året har det blivit mycket populärt att prova whisky även till en måltid.
Meny
Välkomsträtt
Kalles kaviar Clynelish 14yo
Förrätt
Syltad ingefära Oban 14yo
Huvudrätt
Pocherad lax i aromatisk buljong Talisker 10yo
Desserter
Vaniljdbrulé Dalwhinne 15yo
Chokladkaka Talisker Distillers Edition
Apelsinssorbet Clynelish 14yo
Den syltade ingefäran tillsammans med Oban blev en enorm smakupplevelse.
Det är svårt att beskriva smakupplevelser men vi kan konstatera att deltagarna tyckte att detta var en succé.
35 nöjda deltagare deltog.
www.smad.se/provningar/whisky%20tjejer%2006/inbjudan.pdf
© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2024