Välkommen till Single Malt Academy of Dalecarlia
NYHETER: 2024-12-11 Inbjudan ute till Ardbeg Chapter 2 | 2024-10-10 Inbjudan ute till Clydesdale med Thomas Sundblom
NYHETER
2021-02-25
Nu är inbjudan ute till GlenAllachie Single Casks provningen!
2021-02-20
Nu är inbjudan ute till Superspecial 2021!
2021-02-17 kl 09:00
Snart är det dags för årsmöte och efterföljande provning. Till provningen finns det endast 3 platser kvar
2021-02-17
Adelphi/Ardnamurchan är nu slutsåld!
2021-02-17
Nu finns det endast 6 platser kvar till Ardbegprovningen i September!
2021-01-30
Inbjudan till Adelphi / Ardnamurchan med Alex Bruce och Jenny Karlsson är nu ute!
Läs mer och köp biljett här!
2021-01-24
Imorgon kl 10:00 släpps biljetterna till 2021 års exklusivprovning: Ardbeg
2021-01-21
Glenfarclasprovningen är nu slutsåld!
2021-01-20
Inbjudan till Glenfarclas med Callum Fraser är nu ute!
2021-01-02 kl. 15:39
Exklusivprovningen Talisker är nu slutsåld
2021-01-02 kl. 13:10
Inbjudan till Talisker Exklusivprovningen är nu ute.
2020-12-20
Inbjudan till Old Train Line från JWWW är nu ute!
2020-11-26
Provningen Johnnie Walker 200 år är nu slusåld!
2020-11-18
Inbjudan till Johnnie Walker 200 år med Mikael Lundén är nu ute!
© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2021
Alexander Mannerfors en av Sveriges bästa bartender med över 20 år i restaurangbranschen besökte SMAD tillsammans med Patrik Strandberg från Cask Sweden. Det var drygt 17 år sedan vi hade en provning med Amerikansk Whiskey så vi kände att det var dags igen. Det var troligtvis något som de 67 provande på plats kan skriva under på.
Alexander inledde provningen med två drinkar. Den första drinken var Horse´s Neck, en drink som vanligtvis har Cognac som bas men som Alexander ersatt med Bourbon. En ändring han också gjorde i receptet var att ersätta Ginger Ale med Ginger Beer. Drink nummer två var en riktig klassiker Manhattan med Rye Whiskey. Alexander berättade med stor inlevelse historien bakom båda dessa drinkar.
Efter de två inledande drinkarna övergick Alexander att berätta historien och väldigt ingående hur tillverkningen går till av Bourbon och Rye Whiskey. Patrik Strandberg var med också fyllde på med uppgifter och historier angående Michter´s.
Patrik Strandberg imponerade stort under kvällen när han fick frågan om han kommer ihåg vilka whisky som var med på den första provning han gästade SMAD. Patrik räknade upp alla en efter en utan stor tvekan och då är det nästan på dagen 22 år sedan han var här första gången. Patrik har varit hos oss åtskilliga gånger sedan dess.
En Boston Sour fick avsluta provningen. I samband när vi blev serverade den avslutande drinken blev det en frågestund angående Alexanders bartender erfarenheter. Här fick vi verkligen se någon som brinner för sitt yrke. Vi fick höra mycket om en bartenders historia. Vilka redskap en bartender använder och vad de heter. I samband med detta var det mycket frågor till Alexander angående yrket som bartender.
Glas 1 | Michter´s US*1 Kentucky Straight Bourbon, 45,7%, 569 kr | 16 poäng |
Glas 2 | Michter´s US*1 Kentucky Straight Rye, 42,4%, 599 kr | 21 poäng |
Glas 3 | Michter´s 10yo Kentucky Straight Bourbon, 47,2%, 1899 kr | 125 poäng |
Glas 4 | Michter´s 10yo Kentucky Straight Rye, 46,4%, 1899 kr | 106 poäng |
Glas 5 | Michter´s Toasted Barrel Finish Straigth Bourbon, 45,7%, 979 kr | 91 poäng |
© The Single Malt Academy of Dalecarlia - 2024